Koirapuistossa tulee käytyä silloin tällöin ja meille on kylläkin joka kerta tapahtunut tällaista: koiria  - pieniä ja suuria, matalia ja korkeita, pentuja ja senioreja -  niitä on siellä ollut omistajineen. Ne VAAN seisovat omistajan jaloissa ja omistajat keskustelevat niitä näitä.

Olka nuuskii ihmisten housunpuntit, väistää alkuun hieman mutta tarkkailee. Jos vähääkään joku koira liikahtaa reippaammin niin Olka on se joka laittaa rinnukset maahan, haukahtaa kutsun ja säntää juoksuun. Ja jos joku lähtee seuraamaan niin sitten juostaan ympyrää häntä suorana täysillä. Ei väliä vaikka perässä tulija painelisi vaikka penkin alle piiloon, Olka senkun menee! Ja tätä leikkiinkutsua en ole nähnyt muilta, se on aina Olka.

Tänään nuoret neitoset saapuivat autolla, kaksi pientä koiraa laskettiin vapaaksi ja niille kävi käsky : Juoskaa ja leikkikää, olette nyt vapaita! Koirat seisoivat vaan, sitten toinen istahti emäntänsä eteen ja kerjäsi kuulema namia. Olka sai nekin hetkeksi houkuteltua pieneen spurttiin. Sitten Olka paimensi ne omistajiensa jalkoihin kuin pikkuiset lampaat. Ja neidot sanoivat että eihän tuolta karvoista näy silmiäkään!

Vanhempi pariskunta, heillä 2 rauhallista koiraa, nauroi Olkan menoa ja hämmästeli siinä. Sanoin että tämä on meillä sitä tavallista.

Lähdimme pois ja neitosten koirat otettiin tiukasti syliin portin avaamisen ajaksi koska niillä oli kuulema taipumus karata.

Tässä nyt vain ihmettelen sitä että mihin noiden muiden koirarotujen leikkimieli on piilotettu! 

Voiko kukaan vastustaa kun tämä naama kutsuu leikkimään!