Joululomalla tuli seikkailtua tämän uuden asuma-alueemme lenkkipolkuja ja kevyitä väyliä enemmänkin. Täytyy sanoa että entiseen verrattuna kulkija nauttii vaihtelevista maastoista oikein paljon. Hölmöin homma sattui kun uudenvuodenaattona eksyimme Olkan kanssa suunnasta Hovirinnan alueella. Koti löytyi kuitenkin joten ei hätää! Siitä se paikallistuntemus vain lisääntyy.

Täällä onkin paljon ja monenrotuista koiraa. Ja etten sanoisi "persoonallisia" taluttajiaan. Tapana näyttää olevan että jätöksiä ei korjata paljon mistään saati edes hoidetuilta alueilta. Jotkut taluttajat kiertävät jo meidät mutta heillä tuntuukin olevan remmi kireällä vetäviä ja kovaa louskuttavia lemmikkejä.

Hieman vanhemmille daameille olemme tarjonneet mahdollisuutta ohittaa meidät kun olemme siirtyneet kunnolla syrjään polulta ja kohteliaasti pyytäneet vain jatkamaan lenkkiään. Sepäs onkin ollut kummallista useammastakin että eikös yhtään voisi tutustua kun on niin kivan näköinen tuo koira "että mistäs rodusta oikein on kyse"? No, me ilmoitamme aina että meidän koira ei yhtään moikkaile vieraita ollessaan taluttimessa.

Eräs nuorehko mies puuskahti kerran tämmöisessä tilanteessa että "no jo on mennyt koirien koulutus kummalliseksi nykyään!" Hän seurasi meitä pidemmän matkaa ja yritti vain lähemmäksi. Sitten hän yritti erästä toista koirakkoa mutta siellä otettiin tiukka katsekontakti ja mentiin täyttä juoksua pois heidän ulottuviltaan. Annoin vihjeeksi hakeutua koirapuistoon jospa siellä tutustuminen onnistaisi.

Olkaa on jo kehuttu täällä omalla pihalla. Ihmetelty että onko tuo aina noin rauhallinen. Onhan tuo mutta auta armias kun päästetään lumikasaan vapaaksi. Jo siinä heiluu koira ja häntä ja lumi lentää. Lumikokkareiden tamppaaminen onkin näky!

Päätynaapurissa on kaksi pientä koiraa jotka haukkuvat ja vinkuvat toisinaan aivan vimmatusti. Ilmeisesti ne protestoivat yksin jäämistään. Eilen illalla Olkan mielestä semmoisesta metakoinnista piti jo oikeasti huomauttaa. Patjallaan pötköttelevä hurmurimme huokaili ensin ja alkoi sitten vaimeasti päästellä murinaksi tulkittavaa ääntä. Olka tykkää siitä että ympärillä pitää olla asiat järjestyksessä. Näin me sen ymmärsimme!